Honthum meat

Kde sa láska ku kvalite dedí z pokolenia na pokolenie

Szilárd Pintér, zakladateľ a majiteľ spoločnosti Honthum Meat, je treťou generáciou mäsiarov z rodiny, v ktorej sa vedomosti, skúsenosti a láska k mäsu dedí z otca na syna. On sám je už takisto otcom syna, ktorému dúfa bude môcť predať tajné receptúry svojej rodiny, keď nadíde ten správny čas.

Kto je ale Szilárd Pintér a ako sa zrodila značka Honthum Meat?

Szilárd vyrastal v 80tych rokoch v tradičnej rodine malej slovenskej dedinky. Viete si tú atmosféru ešte predstaviť? Ľudia na juhu Slovenska rozprávali po slovensky aj maďarsky, mandarinky boli dostupné pod pultom iba pred Vianocami, každý každého poznal a zdravil, v každom dvore minimálne dve hravé deti a plno hospodárskych zvierat navôkol. Ľudia v týchto časoch, hlavne na dedinách, ťažko fyzicky pracovali. Nielen v robote, ale následne aj doma na vlastnom statku. Jedlo samé na stôl nepadalo ako je to dnes už takmer doslovným výrazom.
shade_14772

Jedlo si bolo treba vypestovať, vychovať a spracovať. Svoje detské letá trávil Szilárd Pintér prácami na záhrade medzi úrodou, v zime zase pomáhal svojmu otcovi pri zabíjačkách. Dnes už táto predstava akoby vyskočila z dobového filmu, no kedysi takto fungovala tradičná rodina na dedine.

shade_14879
shade_14879
Pracovitosť, svedomitosť a slušnosť sa kedysi do detí vštepovala aj takto. Prácou, ktorá nielenže naučila užitočné zručnosti, ale aj formovala charakter človeka. S takouto výchovou sa Szilárd už ako dospelý človek zamestnal v zahraničnej firme. Po pár rokoch v korporátnom svete si myslel, že v ňom zotrvá do dôchodku. A veruže nič nenapovedalo, žeby tomu tak byť nemalo. Firemné auto, mobil, oblek a kravata. Prečo by nebol spokojný?

Niečo sa v ňom však zmenilo, keď si začal čoraz viac a častejšie všímať zloženie mäsových výrobkov veľkých či menších obchodných reťazcov. Ako dedinský chlapec, ktorý plnil hurky a klobásy skôr ako vedel povedať prvú vetu predsa vedel, že jaternica obsahuje korenie, mäso a ryžu a nie je dôvod, aby obsahovala zložky, ktorých názvy nedokáže ani len vysloviť. Bolo preňho sklamaním čomu dokážu niektoré firmy hovoriť mäso a tak sa zrodila značka HONTHUM.

Bez veľkej pomoci, kapitálu, či vedomostí o podnikaní na Slovensku Szilárd túžil zo všetkého najviac ľuďom poskytnúť to, čo on pozná ako samozrejmosť. Kvalitné mäsové výrobky bez zbytočnej chémie, z kvalitných surovín a skutočných ingrediencií. Pre niekoho možno príliš odvážna predstava, no Szilárd dokázal, že sa toto všetko dá robiť poctivo, svedomito a pritom napredovať míľovými krokmi.

Momentálne totiž, tento, kedysi malý chlapec s odvážnym snom, vlastní tri mäsiarstva v Šahách a v Leviciach. Zamestnáva 15 ľudí, s ktorými ročne vyprodukuje okolo 150 ton mäsových výrobkov. Jeho značka prerastá už aj do Maďarska a Čiech a má sa v pláne rozšíriť do ďalších okolitých štátov. Vzhľadom na narastajúci záujem o jeho mäsové výrobky prirodzene vyplynula aj potreba zväčšenia výrobných priestorov a tak sa v roku 2022 započala výstavba výrobnej haly s rozlohou 600 m². Čo Vám vie ponúknuť Honthum Meat? Od jaternice, slaniny, klobásy, šunky cez salámy až po veľa iného. Vďaka precíznosti a tvrdohlavému presvedčeniu, že kvalita je viac ako kvantita Honthum Meat vyrába už aj výrobky podľa najnovších moderných požiadaviek, bez lepku, alergénov či E-čok.

Dovoľujeme si Vás preto pozvať do nášho e-shopu. Prosím, vstúpte a staňte sa členom našej medzinárodnej rodiny. U nás sa totiž láska ku kvalite dedí z pokolenia na pokolenie.

Obchod
Search